woensdag 14 augustus 2013

Alsof er een engeltje...

Van lekker eten kan ik erg genieten, zojuist heb ik met de eerste bramen uit eigen tuin een heerlijk toetje gemaakt Het is een simpel recept, van internet geplukt:

Voor 2 personen:
250 gram bramen, even in de blender en dan door de zeef en een halve eetlepel limoen of citroensap erdoor.
125 ml slagroom stijf kloppen met 25-50 gram poedersuiker en door de bramenpuree spatelen. Half uurtje in de koelkast hebben wij overgeslagen :) Zitten er toch ook meer vitamientjes in?
Heerlijk!

Afgelopen weekend heb ik voor mijn moeder en onszelf 2 recepten uitgeprobeerd van de Dikke Vegetariër, romige wortelsoep en een broccolifrittata, beiden ook echt lekker en dat vond moeder ook. Dit toetje zullen we de volgende keer voor haar maken.
Lang geleden heb ik er weleens over gedacht een vegetarisch eethuis te beginnen :)
Myrthe vond in Binz een leuk bordje voor me met daarop een kat als kok en de tekst:
Margarethe, die Meisterköchin  Die had ik dan mooi kunnen gebruiken :)
 Maar hier in de keuken staatie ook leuk.

6 opmerkingen:

  1. Klinkt inderdaad heerlijk, bramenpuree met slagroom.

    Hoe bestaat het, zo'n toepasselijk bordje! :)
    Jij houdt dus echt van koken? Anders zou je niet overwogen hebben om een eethuis te beginnen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik vind koken wel leuk maar neem er niet altijd de tijd voor en soms heb ik ook geen zin.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Margreet
    Hoe gaat het ik hoor en zie zo weinig van je.
    Tja vluchtig lijkt het internet toch vervlieg je niet in mijn gedachten hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het gaat goed hoor, ik was een weekendje weg, misschien komt er een logje van :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo lekker. Maar ik mag het allemaal niet. Ik moet afvallen van de specialist. Bramen mogen, maar slagroom niet.
    't Gaat ook allemaal erg langzaam. Eigenlijk moet je per dag lijden toch een kilo afvallen vind ik hoor.

    BeantwoordenVerwijderen